The Basic Principles Of μόνωση με πολυουρία
The Basic Principles Of μόνωση με πολυουρία
Blog Article
Υπάρχει όμως και η περίπτωση η ζημιά να μην είναι άμεσα αντιληπτή και να κινδυνεύει ακόμη και η στατική επάρκεια του κτιρίου, όταν η χρόνια έκθεση σε υγρασία του μπετόν οδηγεί σε διάβρωση του οπλισμού του ο οποίος πλέον καθίσταται μη λειτουργικός.
Απόλυτη Στεγανότητα: Η πολυουρία δημιουργεί μια αδιαπέραστη μεμβράνη.
Η εφαρμογή τους προϋποθέτει εξειδικευμένο συνεργείο καθώς απαιτούνται ειδικά εργαλεία αλλά και μεγάλη προσοχή στη διαχείριση των ενώσεων που δημιουργούνται μεταξύ των ρολών αλλά και στα κλειδώματα των ευπαθών σημείων (στηθαία κτλ).
Ανάλογα με τον τύπο των αμινών τους, οι πολυουρίες κατηγοριοποιούνται σε
με ασφαλτικό γαλάκτωμα και τελική μορφή το βερνίκι αλουμινίου. Τα υαλοϋφάσματα είναι φύλλα εμποτισμού, εύκαμπτα στη χρήση τους αλλά και μία πολύ οικονομική εφαρμογή για μόνωση ταράτσας.
Η στεγανοποίηση των θεμελίων με πολυουρία δεν είναι απλώς μια τεχνική, αλλά μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει τη σωστή προετοιμασία της επιφάνειας, την επιλογή των κατάλληλων υλικών και τις σωστές μεθόδους εφαρμογής.
Η μόνωση ταράτσας αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εργασίες για την προστασία του κτιρίου από την υγρασία, τις διαρροές και τις έντονες καιρικές συνθήκες. Η σωστή επιλογή και εφαρμογή της μόνωσης μπορεί να αυξήσει τη διάρκεια ζωής του ακινήτου, να μειώσει τις ενεργειακές απώλειες και να προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων.
Οι πολυουρίες, με βάση τη χημική τους σύσταση διακρίνονται σε:
Η διαδικασία εφαρμογής της μπορεί να συνδυαστεί με τη χρήση άλλων τεχνικών στεγανοποίησης, όπως η εφαρμογή ασφαλτικών μεμβρανών ή η χρήση πολυμερών υλικών.
Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τις μονώσεις σας.
Στεγανοποίηση είναι μια διαδικασία υγρομόνωσης. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό που θα ζητήσετε και να ενημερωθείτε επαρκώς.
Επόμενη βήμα σε μια συμβατική μόνωση ταράτσας είναι η υγρομόνωση, η οποία κυρίως γίνεται με ελαστομερείς ή πλαστομερείς ασφαλτικές μεμβράνες (ασφαλτόπανα). Αρχικά γίνεται επάλειψη της επιφάνειας όπου θα επικολληθεί η μεμβράνη με ασφαλτικό βερνίκι (αστάρωμα), ενώ έχετε υπόψη πως η στεγάνωση μπορεί να γίνει με την επικόλληση δύο στρώσεων μεμβράνης. Η check here πρώτη στρώση επικολλάται σημειακά πάνω στο υπόστρωμα, επιτρέποντας τις μικρές μετατοπίσεις λόγω συστολών και διαστολών και την εκτόνωση των πιέσεων των υδρατμών από διάχυση. Από την άλλη η δεύτερη στρώση επικολλάται ολικά πάνω από την πρώτη, ενώ συγκεκριμένα τοποθετείται παράλληλα προς την πρώτη και μετατοπισμένη κατά το ήμισυ του πλάτους της.
Εφαρμογή Αστάριου: Ενίσχυση της πρόσφυσης του μονωτικού υλικού
Τα ευπαθή σημεία, δηλαδή σημεία από τα οποία θα μπορούσε να παρακαμφθεί η στεγανωτική στρώση, είναι εξίσου σημαντικά και πρέπει να επιλύονται πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή.